Udgivet i Dog's Life

Kør selv-ferie med hund – 4 ting du skal være opmærksom på og 3 tips til at få den bedste tur

Af Hundetæppe.dk

Planlægger I en kør selv ferie med jeres hund, og tænker især over, hvad I skal gøre med dette, når hele familien skal køre til Italien og andre steder i Europa?

Hvis I er en familie, der har en bil og elsker at køre ned gennem Europa på bilferie, kan det være at I har brug for nogle gode tips og tricks til, hvordan I udfører rejsen sikkert og godt med en hund. I denne artikel vil vi se nærmere på hvad du skal være opmærksom på og give nogle tips til at I kan få den bedste tur nogensinde med hunden.

Et dejligt hundetæppe

Hvis hunden ikke er vant til at køre så langt I bil, er det vigtigt at den først og fremmest føler sig tryg og afslappet. Dette kan I gøre ved at I giver den det hundetæppe, og kurv, som den plejer at ligge i til dagligt i jeres eget hjem. På denne måde er I sikre på, at den føler, at bilen lugter velkendt for hunde er jo særligt kendt for at have en ekstra god lugtesans og de føler sig utrygge, hvis de er i en bil, der lugter af fremmede og af noget, som den ikke kan genkende.

Hav legetøj med

Jeres hund har sikkert et favoritlegetøj, som enten kan være et kødben, et pibedyr eller en anden form for bold, som den elsker at lege med, når i er ude at gå tur. Giv gerne jeres hund disse legetøjs ting med på turen, så den føler at den er beskæftiget, mens i kører lang tid i bilen.

Dette kan gøre, at den får det første har noget at lave, og for det andet så ligner det den dagligdags situation som den kommer fra. Legetøjet kan også være et stort dejlgit kødben, som hunden har glæde af på hele ferieturen og som den kan gnave af undervejs på køreturen.

Hold mange pauser

En hund har brug for både at få rørt sig og komme ud at tisse, lige så meget som mennesker her. Vær her ekstra opmærksom på, at I holder pauser undervejs og får luftet den og gået nogle ture med den på en rasteplads eller andre steder hvor der er skøn natur.

Her kan den også lette benet og gøre det, der er værre. Dette giver også hunden en lille pause fra at sidde i bilen og I kan alle sammen få rørt jer og få gang i blodomløbet. Sørg også for at lege med den undervejs, så den ikke føler, at hele turen er meget seriøs og alvorlig, men det er vigtigt at den kan mærke, at I glæder jer over ferien.

En pause kan gøre hele forskellen for turen, hvor I lige får ladet batterierne op, fordi det er krævende at sidde og ligge stille i så lang tid, og også hvis det så er varmt oveni. Husk også her noget skygge til hunden i form af en solhat eller en lille parasol, som den kan ligge under, så den ikke får et hedeslag. Der kan blive rigtigt varmt i en bil om sommeren, så giv den fuld gas med også at rulle vinduerne ned og skabe gennemtræk i bilen, mens I kører, også i kø.

Giv den rigeligt med mad og vand

I skal også sørge for at have rigeligt med hundefoder med til hunden, som I kan give den i en hundeskål, som I har med i bilen. I skal også huske at give den rigeligt med væske og især hvis I rejser om sommeren, hvor det er meget varmt i Sydeuropa, er det vigtigt at den får nok at drikke fordi den ellers sidder i bilen og dehydrerer. I kan med fordel give den foder, der er meget næringsrigt med kylling, and eller fisk i, samt grøntsager, så den ikke bliver sulten undervejs og dermed utidig og i dårligt humør.

Det betaler sig, at den er ordentligt mæt undervejs, så den kan sove og hvile i bilen mere trygt og roligt. Den vil også have sat sig jagtinstinkt efter mad i skak, fordi den ikke føler sult. Giv den også undervejs godbidder og ros den rigeligt for at ligge stille og roligt undervejs. Tal med den, så den føler, at den er beskæftiget undervejs, og giv den al den positive opmærksomhed, som I orker.

Hold ferien et sted med plads til hunde

Det er vigtigt, at I hjemmefra booker et sted på ferien, hvor hunde er tilladte. Her kan det være en campingplads, hvor der også er marker, store græsplæner eller andet, hvor den kan boltre sig på, når I endeligt er fremme og der kan også være andre hunde at lege med. Man må jo indse, at man må holde sin ferie mere på hundens præmisser, når den er med. Der er for eksempel mange skønne campingpladser i Italien, der ligger naturskønt også ud til strand og hav, hvor I kan gå lange ture, bade og kaste grene og bolde ud i vandet, som hunden så løber og svømmer ud efter.

Der findes for eksempel skønne campingpladser ved Gardasøen i Venedig, hvor mange børnefamilier tager hen med deres campingvogne, telte og campletter og det ligger lige ned til søen, hvor hunden også kan lege og svømme. I kan samtidig dyrke vandsport som kano, surf eller kajak og lade hunden komme med ombord. Det er en skøn aktiv ferie at holde sammen, både mennesker og dyr.

Hold ferie sammen med andre hunde

En hund er ofte en selskabelige race, som også kan lide at lege med andre hunde undervejs. I kan derfor med fordel holde jeres bilferie ned gennem Europa og i Italien sammen med andre familier, der har hunde med. På denne måde kan hunden lege undervejs og føle at den har selskab med andre hunde. Det er også en sjov og selskabelig måde at holde bilferie på, hvor hele familien også kommer I snakke med andre familier, der har hund.

Her kan I med fordel også se, om I kan få hunden til at lege med hunde, der har nogenlunde dens størrelse eller race, så den ikke bliver overrumplet af en meget stor hund eller konstant føler sig underlegen i hundelegene. Det gavner dens selvværd at være nogenlunde ligesindet med de andre hunde, og her kan hunderacer af dens egen størrelse være bedre.

Hav en rampe med i bilen

Når I kører langt i bil, er der mange gange undervejs, hvor hunden skal hoppe ned fra bilen og ned på jorden, når I skal holde pause på rastepladser eller på campingpladser. Her kan det være en fordel at I får anskaffet jer en hunderampe, hvor den kan hoppe eller gå ned fra, så den ikke bliver så belastet i sine ben, led og knæ. Denne rampe kan I også have mad, hvis I holder ferie på en campingplads, og hvis I gerne vil bruge bilen som et hvilested for hunden på bagsædet.

Her kan I lade hunden få en velfortjent pause fra larmen på campingpladsen ved at den ligger og sover på bagsædet og her kan den gå op ad rampen og selv gå ned ad rampen igen, når den vil have selskab. Det giver dermed hunden en større selvstændighed og frihed at have den rampe, så den ikke er afhængig af, at I skal hjælpe den op og ned i bilen.

Find det du mangler på hundetæppe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 90 produkter fra mere end 29 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 135 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-15 09:02:04.

2
Produkttyper
90
Produkter
29
Forhandlere
135
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.