Forkæl din bedste ven – hunden

Hunde er menneskets bedste ven. I Danmark har 23 % af danskerne hund i deres hjem. Det er det mest populære kæledyr, og det er der mange grunde til! Hunde er kærlige, trofaste, hengivne, og de er nemme at opdrage og børnevenlige. Det kræver også noget at få en hund, men du får rigtig meget givet tilbage.

Når du har fået en hund, knytter I jer nemt til hinanden, og du vil naturligvis gerne forkæle din bedste ven. Hvordan gør du det? Få gode råd til hvordan du kan forkæle din bedste ven.

1.    Mad

Hunde elsker mad. Derfor kan du sagtens forkæle din bedste ven ved at give den noget lækkert mad. Særligt når hunden gør det godt, kan du belønne den med nogle godbidder. Så får den lyst til at gøre det godt igen en anden gang. Hunde kan også godt lide det mad, vi spiser, og derfor kan du også godt forkæle den med noget menneskemad. Du skal dog være sikker på, at du ikke giver den noget, den ikke kan tåle.

Du kan give hunden et ben, den kan bide i. Det er både godt for tænderne, men vil også smage godt.

2.    Hundeskov

Hunde elsker at løbe omkring og få masser af motion. Derfor er det ideelt at forkæle din hund med en gåtur i hundeskoven. Hvad er en hundeskov helt præcist? I Danmark er der over 400 hundeskove. En hundeskov er en skov, der er indhegnet, så hundene kan løbe frit omkring uden at være i snor. Det giver større frihed til hunden, og du skal ikke bekymre dig om, om den løber væk. Der er mange hundeskove i Danmark, så der er helt sikkert også en tæt på dig. I en hundeskov kan du slippe hunden fri, så længe du altid kan kalde den til dig igen. Her kan hunden boltre sig, som den har lyst til, og I kan få masser af gode oplevelser sammen.

Ved nogle hundeskove findes der agility baner, som er baner, hvor du træner sammen med hunden. Det kan være vipper, balancebomme eller andre udfordringer, som vil være sjove for hunden at træne på.

Du skal følge de regler, der gælder i en hundeskov. Det er forskellige regler, alt efter hvem der ejer hundeskoven. De kan være privatejede, ejet af kommunen eller af Naturstyrelsen. Som regel er de kommunalt ejet eller af Naturstyrelsen. Du skal altid kunne kalde din hund til dig, og den må ikke være til gene for andre hunde eller dyr i skoven.

Efter en dejlig tur i skoven, vil hunden være glad og træt, og du kan tale med andre hundeejere imens. Hvem ved måske får du nye venner af at tage i hundeskoven, ligesom din hund vil få nye venner. Du får desuden også frisk luft og motion, så det er bare en win-win situtation for jer begge to. Hunde elsker også at snuse, og de er meget nysgerrige væsner. Derfor kan den gå omkring i hundeskoven og opdage nyt terræn. Så på med hundejakken og afsted med jer.

3.    En god seng

Hunde har brug for en god seng og et sted at trække sig til, når de har været nok sociale og har brug for noget ro. Det er vigtigt, at din hund har et sted, den føler sig tryg. Hunden kan ligge på en hundepude, i en hundekurv eller et tæppe - f.eks. et luksus hundetæppe fra Cloud7. Du kan se, om hunden kan lide det, hvis det er der, den søger hen. Hunde har også brug for at være sig selv engang imellem, så det er også vigtigt, at den får ro, når den har brug for det.

4.    Masser af kærlighed

En hund har brug for masser af kærlighed, ligesom vi mennesker har. Den har brug for at blive opdraget, brug for rammer og for at få opmærksomhed. Det er vigtigt, at du husker at klappe, nusse og kæle for din hund. Den skal gerne føle sig ønsket og tryg i familien. Hunden skal helst være en værdifuld del af familien, og du skal gerne tage dig tid til at se den og give den opmærksomhed. Selvom du er træt og kommer hjem fra en lang arbejdsdag, er det vigtigt, at du sætter noget tid af til at kæle for hunden, som bliver glad for, at du endelig kommer hjem.

Hunde er kærlige væsner, og de har brug for kærlighed. De er ikke som nogle katte, der passer meget sig selv og er meget sky. Naturligvis er hunderacer forskellige, men typisk for de fleste er, at de har brug for opmærksomhed. En måde at elske din hund på er også ved at opdrage den. En hund har brug for rammer og for at få at vide, hvad der er rigtigt og forkert. Derfor skal du også opdrage hunden, så den har gode forudsætninger for at begå sig ude i verden.

Hunde er også sociale væsner, så de vil elske at være sammen med dig og din familie, men også med andre hunde.

Overvejer du at få hund?

Måske har du ikke hund endnu, men du overvejer det. Du får her nogle gode råd, du kan overveje, inden du vælger, om du skal få hund eller ej.

  • Hundes pels kræver pleje, og derfor skal du have tid til at pleje pelsen. Det er forskelligt fra hund til hund, men nogle hundes pels skal plejes ugentligt.
  • Har du allergi? Så er hunde ikke en god idé. Du kan få hunde, der fæller mindre, men ingen hunde er 100 % allergivenlige. Derfor skal du være sikker på, hvad du går ind til, da du helst ikke skal skille dig af med hunden nogle måneder efter.
  • Du skal have tid til at være sammen med din hund. Hvis du har et arbejde, hvor du er meget af sted, er det ikke en god idé at få en hund. Hunde kræver opmærksomhed, og derfor skal du have tid til at være hjemme og være sammen med hunden.
  • Hunde skal luftes gerne 1,5-2 timer om dagen. Den skal luftes to gange, og det skal du kunne gøre om morgenen, inden du tager på arbejde og senere på dagen, når du kommer hjem.
  • Hunde kan godt være alene hjemme, men de kan ikke være alene meget tid af gangen. Hvis du skal på ferie, skal du finde nogen, der kan passe hunden, eller den kan komme på hundepensionat. Hunden knytter sig til dig, og det er derfor vigtigt, at du ikke er væk fra den i lang tid.
  • Det er dyrt at få hund. Du skal være sikker på, at du har råd til det. Det koster at fodre den, og du skal bruge penge på træning, udstyr og vaccinationer osv. Du skal gerne kunne bruge 300-400 kr. om måneden på din hund.

Menu
Top